Big Mamma Creativity Lab 11

29okt

::: Ietsiepietsie :::
 Deze boodschap spotte ik op een liftdeur.
'Gebruik de trap, dat bespaart energie.' 
Er had ook kunnen staan, dat geeft energie. 
Als je de lift niet wilt nemen voor je conditie, 

doe het dan voor het milieu :-)


::: Klein en Fijn :::
 Ik woon in het centrum van de stad vlakbij een hotel en ik passeer ook geregeld aan het station. Dat wil zeggen dat ik vaak taxi's voorbijloop. Eender welk weer het is, de (taxi)motoren blijven draaien. Liefst ook met het raampje open. Hetzelfde voor ouders die hun studenten op zondagavond afzetten aan hun kot. 
Heel af en toe vraag ik om de motor af te zetten. Het argument dat het best lukt voor mij is als ze onder mijn raam staan en ik meld dat het binnen stoort wat betreft het geluid. Veel lastiger is het om ze aan te spreken voor het milieu. ik probeer wel eens met een open vraag 'Ik vraag me af of het ook kan dat u de motor afzet?' maar dat is met wisselend resultaat. Ook hier wil ik absoluut geen beroepsgroep viseren of beschuldigen én tegelijk is het toch een bizar gegeven waar in mijn ogen niemand comfort of geld mee verliest. Ik begrijp dat taxigebruikers niet in een ijskoude of oververhitte auto willen stappen maar er is volgens mij wel marge voor milieuvriendelijker zonder comfortverlies. 

::: Groots :::
CREAZI HASSELT
Voor creatievelingen 
Op hun website staat bij hun naam 'Rethinking Recycling' én 'A taste of waste'.
Je voelt al welke richting het uitgaat.
Creazi is een magazijn boordevol recycling spullen.
Die afval-spullen zijn goederen die in de kringloopwinkel niet terecht kunnen en zijn gratis op te halen door kunstenaars, jeugdbewegingen, leerkrachten, toneelverenigingen, ... om creatief mee aan de slag te gaan.
Zij willen mensen nieuwe kansen bieden via sociale tewerkstelling 
en goederen een nieuwe kans bieden via kringloopactiviteiten. 
Ze hebben ook een afdeling die design maakt uit de afgedankte vlaggen van de stad Hasselt. 
Lees hier alles over hun opzet en activiteiten.


Creativiteit is zoveel meer dan tekenen, schilderen, schrijven, beeldhouwen, ...
Het is het inzetten van onze levensenergie voor iets nieuws.

:::

We leven in turbulente tijden: hele wouden branden af. Aardbevingen, stormen en overstromingen teisteren plekken over de hele wereld. Miljoenen mensen zijn op de vlucht in erbarmelijke omstandigheden. Mensen verwoesten de aarde en zichzelf.
 
:::

We hebben nood aan ieders talent en gave om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen.
We moeten het verdriet durven voelen rond wat ons omringt.
Om daaruit creatief onze gaven te putten voor een betere wereld. 

:::

We hebben nood aan elke vorm van activisme.
Alles wat ons helpt om meer verbinding te creëren.
We hebben mensen nodig die op de barricades willen gaan staan. Mensen die poëzie schrijven. Boeren. Moeders. Vrouwen zonder kinderen. 

:::

Het ietsiepietsie, het kleine, het grootse.