Big Mamma Creativity Lab 4

24mrt

::: Ietsiepietsie :::
 
'Neen dank u , ik kies er voor om geen plastic te dragen.'
Wanneer ik nieuwe kleren koop dan kies ik de hoek in de winkel met de kleuren die ik mooi vind. Dat is meestal de blauw-ishe hoek. En dan begin ik labels te lezen van de kleding die ik wel zou willen passen. Terwijl ik de zijkanten van bloesjes omdraai op zoek naar een label of een broek bijna binnenste buiten draai in dezelfde zoektocht, komt er vaak een medewerker/ster hulp aanbieden. Ik vraag uiteraard hulp als ik die wens maar zeg er meestal ook bij dat ik er voor kies om geen plastic kleren te dragen. Dat ik daarom ook alle labels wil lezen. Ik hoop zo een druppeltje bewustzijn te laten vallen. 
Polyester, polyamide, acryl, polyacryl: een no-go ook al springt het bijna van de kapstok om dat het zó mooi is. In kleine percentages samen met natuurlijke vezels draag ik het wel nog, anders wordt het iets te bloot. :-)

::: Klein en Fijn :::
 
Hier een ode aan vriendinnen en kennissen die enkel kleding dragen uit de kringwinkel of uit tweedehandswinkels. Veel milieuvriendelijker dan niet moeten gemaakt worden, bestaat uiteraard niet. Zelf probeer ik zo ook mijn steentje bij te dragen maar ik moet eerlijk zijn dat het voor kleding bij mij niet echt een succes is. Wel hier en daar iets eens iets maar niet vaak. Voor huisraad lukt het me wel. Glazen, kopjes, borden, ... in verschillende uitvoeringen en stijlen. Mijn tafel lijkt soms wat op een hippe bar. 

::: Groots :::

Klik hier om David Attenborough in gesprek te zien met prins William over de natuur en het klimaat.
Attenborough is zelf een monument en heeft velen de fascinatie voor de natuur bijgebracht.
Nul politiek, zero belangengroep en dan klinkt het zo mooi als hij hier doet.


 


Creativiteit is zoveel meer dan tekenen, schilderen, schrijven, beeldhouwen, ...
Het is het inzetten van onze levensenergie voor iets nieuws.

:::

We leven in turbulente tijden: hele wouden branden af. Aardbevingen, stormen en overstromingen teisteren plekken over de hele wereld. Miljoenen mensen zijn op de vlucht in erbarmelijke omstandigheden. Mensen verwoesten de aarde en zichzelf.
 
:::

We hebben nood aan ieders talent en gave om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen.
We moeten het verdriet durven voelen rond wat ons omringt.
Om daaruit creatief onze gaven te putten voor een betere wereld. 

:::

We hebben nood aan elke vorm van activisme.
Alles wat ons helpt om meer verbinding te creëren.
We hebben mensen nodig die op de barricades willen gaan staan. Mensen die poëzie schrijven. Boeren. Moeders. Vrouwen zonder kinderen. 

:::

Het ietsiepietsie, het kleine, het grootse.