Big Mamma Creativity Lab 5

30apr

::: Ietsiepietsie :::
 
De vuilbak in de keuken.
Een typisch Ikea-uitschuifmodel voor een middelgrote zak. Vroeger gebruikte ik winkelzakjes als vuilniszakje in die bak. Maar nu heb ik geen winkelzakjes meer. Dus op naar een alternatief. Ik zet er nu een broodzakje in. Geen plastic, het doorweekt niet als iets wat natter is. EN het is veel kleiner. Ik ben me ineens heel erg bewust van hoeveel ik weggooi en hoe snel je aan een zeker volume zit. Het inspireert me tot een ander soort aankopen want 'anders zit m'n broodzakje meteen vol.'

::: Klein en Fijn :::
 
Laatst bestelde ik in een brasserie een 'Eskimo'. Een mix van tonic en pompelmoessap. Ai, rietje erin dacht ik toen ik de bestelling kreeg. Dat had voor mij niet gemoeten. Mijn buurvrouw die hetzelfde had besteld had dezelfde reactie. Bij het afrekenen sprak ik de ober-ster (vr.) aan en zij beaamde meteen. Ze had het al gezegd aan haar baas maar hij had er geen oren naar. Dus ik wilde het ook nog wel eens zeggen. Dat was echt verloren moeite. Hij vindt het belangrijk dat er een rietje in staat 'want het glas mag wat versiering hebben'. En de zeeën die overspoeld worden met rietjes? 'Ik gooi mijn rietjes niet in zee, dus probleem opgelost.' Tja. Discussiëren gaat hier het verschil niet maken. Wel telkens bij de bestelling standaard aangeven 'Zonder rietje alstublieft'. In dit rijtje (rietje :-)) hoort ook het wattenstaafje. Ik koop ze al lang in karton. Gewoon in delhaize dus ik vermoed in elke supermarkt. Vorige week zag ik dat ze toch ook nog een groot aanbod plastic wattenstaafjes hebben. Dat vind ik dan weer ongelofelijk. Als het niet-plastic alternatief werkt, waarom dan nog plastic? 

::: Groots :::

HOE WOLVEN RIVIEREN VERANDEREN
Bij de beginklanken van dit filmpje springt mijn hart meteen op en ben ik als het ware in een parallel universum. :-) Jullie kennen mijn hart voor wolven, maar dit gaat veel verder. Deze video ontroert me telkens weer. En geeft me hoop. De hoop dat één -moedige en weldoordachte- stap per één stap al zoveel kan betekenen. 
Klik hier om het filmpje te bekijken.


Creativiteit is zoveel meer dan tekenen, schilderen, schrijven, beeldhouwen, ...
Het is het inzetten van onze levensenergie voor iets nieuws.

:::

We leven in turbulente tijden: hele wouden branden af. Aardbevingen, stormen en overstromingen teisteren plekken over de hele wereld. Miljoenen mensen zijn op de vlucht in erbarmelijke omstandigheden. Mensen verwoesten de aarde en zichzelf.
 
:::

We hebben nood aan ieders talent en gave om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen.
We moeten het verdriet durven voelen rond wat ons omringt.
Om daaruit creatief onze gaven te putten voor een betere wereld. 

:::

We hebben nood aan elke vorm van activisme.
Alles wat ons helpt om meer verbinding te creëren.
We hebben mensen nodig die op de barricades willen gaan staan. Mensen die poëzie schrijven. Boeren. Moeders. Vrouwen zonder kinderen. 

:::

Het ietsiepietsie, het kleine, het grootse.