Big Mamma Creativity Lab 8

29jul

::: Ietsiepietsie :::
 
Op mijn bureau heb ik al jaren een stapel postbakjes voor verschillende dingen die ik vaak nodig heb. Het bovenste bakje is standaard voor het kladpapier. Een enkelzijdig bedrukt papier bij een bestelling, een fout geprint blad, een vergeeld papier, ... Hier wordt geen enkel boodschappenlijstje gemaakt op blanco papier. Wanneer ik voor mijn ziekenfonds een klein bonnetje netjes op een blad kleef opdat het niet verloren zou gaan tussen de voorschriften dan gaat dat ook op kladpapier. Ik kijk dan altijd eens eventjes wat er op de achterkant staat en hoop dat mijn ziekenfondsmedewerker een fijne afleiding heeft, of een levendige fantasie. Alle delen van mijn boekhouding waar ik nog papier voor nodig heb gaan op kladpapier. Een nota voor de buurvouw mijn planten komt gieten tijdens mijn afwezigheid, to-do-lijstjes, ...
Allemaal op kladpapier. 

::: Klein en Fijn :::
 
Ik wil hier graag de PR doen van 'het washandje'.
Sinds Bevergem op TV was, weten we dat moderne mensen geen washandjes gebruiken. 
En tegelijkertijd lees ik ook overal dat dagelijks douchen niet goed is voor de huid.
Ik neem nu een douche om de twee dagen en ertussen is er het washandje en de lavabo. 
Een douche is veel spaarzamer met water dan een bad. En lavabo + washandje zijn veel spaarzamer dan een douche. We hebben geen water-shutdown gehad tijdens de hittegolven. Ik wil er niet op wachten om ons watergebruik blijvend creatief te bekijken. 

::: Groots :::

DOCUMENTAIRE: THE BIGGEST LITTLE FARM
"Cameraman John Chester en zijn vrouw Molly wonen in een klein appartement in Los Angeles. Molly droomt er al jaren van om een duurzame boerderij te beginnen waar ze haar eigen producten kan verbouwen. Hun nieuwe huisgenoot, de innemende hond Todd, geeft hen een duwtje in de goede richting en ze besluiten hun droom te realiseren. Het is niet altijd eenvoudig, er loopt vaak iets mis en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar ze ontdekken ook dat de oplossing voor veel tegenslagen net gevonden kan worden in de kracht van de natuur.
Anders gaan boeren, anders omgaan met de natuur. Velen spreken erover, het ook echt toepassen is moeilijker. Het is zoeken naar een precair evenwicht tussen dier, mens en natuur. Deze hoopvolle documentaire, die een periode van 8 jaar overspant, zit vol met adembenemende beelden van landschappen en dieren, waaronder Emma, het varken dat ongetwijfeld je hart zal stelen." 
Bron: Cinema Zed Leuven

Dit is de meest hoopvolle film die ik in jaren zag. Alles begint met het verzorgen van Moeder Aarde (in dit geval letterlijk in de vorm van compost) en dan begint het hele systeem voor zichzelf te zorgen, of het geeft je hints over hoe je dat kan doen. Inspirerend! Er zijn blijkbaar geen vertoningen meer in Vlaanderen, maar als iedereen naar Cinema Zed/ Cartoon's, ...  een enthousiaste mail stuurt, wie weet ...
Hier vind je de trailer van de film.
En hier een filmpje waarom alles begint met aarde. 

Hier kan je de website van hun boerderij vinden.Creativiteit is zoveel meer dan tekenen, schilderen, schrijven, beeldhouwen, ...
Het is het inzetten van onze levensenergie voor iets nieuws.

:::

We leven in turbulente tijden: hele wouden branden af. Aardbevingen, stormen en overstromingen teisteren plekken over de hele wereld. Miljoenen mensen zijn op de vlucht in erbarmelijke omstandigheden. Mensen verwoesten de aarde en zichzelf.
 
:::

We hebben nood aan ieders talent en gave om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen.
We moeten het verdriet durven voelen rond wat ons omringt.
Om daaruit creatief onze gaven te putten voor een betere wereld. 

:::

We hebben nood aan elke vorm van activisme.
Alles wat ons helpt om meer verbinding te creëren.
We hebben mensen nodig die op de barricades willen gaan staan. Mensen die poëzie schrijven. Boeren. Moeders. Vrouwen zonder kinderen. 

:::

Het ietsiepietsie, het kleine, het grootse.