Is dit het verhaal dat jij wilt vertellen?

18aug
Lieve vrouw,

Misschien werd jou verteld dat je maar gewoon moest doen, dat dat al speciaal genoeg was? Werd jouw intuïtie weg gezet als naïef, niet van deze tijd?
Wanneer jij ver-haalt over jouw diepe weten van verbonden zijn  met alles, wordt dat dan weggewuifd door stilte en geluidloos overgaan naar een ander onderwerp?
 
Misschien werd naar jou geroepen dat het tijd werd dat je logisch begint te denken. Ga voor die promotie, neem vooral die bedrijfswagen, de rest volgt zeker wel.
Vroegen anderen zich ooit hardop af of het ooit wel goed komt met jou als je eenvoud, eerlijkheid en rechtvaardigheid in het vaandel blijft dragen?

WANNEER IS VROUW ZIJN EEN OBSTAKEL GEWORDEN VOOR GROEI OF VRIJHEID?

Krijg je meewarige blikken als je uitlegt dat er meer werelden bestaan dan onze Westerse consumptiegedreven middenwereld? Dat spiritualiteit en verbonden zijn met donker en licht in het leven voor jou minstens even belangrijk zijn?
 
Ben je ooit minder bevonden omdat je niet het financiële aanzien of vermogen hebt waar anderen zelfwaarde aan afmeten?
Probeert men je in te prenten dat enkel de doeners het zullen maken in de wereld? Dat economie de enige echte waarheid is? Dat jouw behoefte aan ruimte nemen, stilte en niet-weten toelaten ... echt wel bewijzen dat jij niets van het leven begrijpt.
 
Heeft iemand ooit normen geplakt over hoe jouw seksualiteit zou moeten zijn? Alsof jouw seksuele energie niet van jou zou zijn maar ten dienste zou moeten staan van een partner. Seksualiteit die in wezen het ultieme delen is van wie je bent, met iemand die eert wie je bent.

HEEFT JOUW UITERLIJK, HANDICAP, GEWICHT, HUIDSKLEUR, SEKSUELE GEAARDHEID, ... HET OOIT MOEILIJK GEMAAKT OM ALS GELIJKEN NAAST ANDEREN TE STAAN?

Heeft iemand jouw lichaam met schaamte overladen? Jouw spreken, jouw zingen, jouw stem? Of door dingen uit te spreken als te mager, te dik, te bleek, te donker, te oud, te veel,  te weinig, te luid, …
 
Heb jij al vaak moeten horen dat je niet zo gevoelig moet zijn; dat je te emotioneel bent. Of 'wees nu toch eens kalm' als je eindelijk je grens aangeeft of opkomt voor een persoonlijk of maatschappelijk onrecht dat jou diep raakt.

WIE HEEFT BESLIST DAT WIJSHEID HET BEST KAN GEVONDEN WORDEN ALS WE VROUWEN ER BUITEN HOUDEN?
 
En ja, er is ook een soort spirituele politie opgestaan die vindt dat je moet leven van superfoods, do your yoga, dat je partner op z’n minst een tweelingziel moet zijn, dat je je vrouwelijk moét gedragen, dat je sensueel moet zijn, dat je jezelf in de wereld moet zetten, de 5 remedies tegen het ene en de 10 wetten om het andere te voorkomen.

HOE VAAK HEBBEN WE ONSZELF EN ONS GEDRAG AANGEPAST OM BOVENSTAANDE VERVELENDE REACTIES TE VERMIJDEN. OOK DAN GAAN WE UIT ONZE KRACHT EN UIT ONS EIGEN VERHAAL.
 
Hoe veel of hoe weinig je ervan herkent …. het zijn allemaal verhalen.
Zolang je het verhaal gelooft dat niet bij je past, zolang je er tegen strijdt, er blijft mee onderhandelen, gaat het verhaal met jouw kracht aan de haal.
 
Of niet.

Proef even de stilte. De stilte IN jou. 

...

ER IS EEN VERHAAL ONDER HET VERHAAL.

Vaak gaat dat verhaal onder het verhaal over erbij horen: Is het ok om mijn stem te laten horen? Is het ok om mijn intieme zelf met de anderen te delen? Is het ok om deel te nemen? 

De stilte binnenin ons is een kracht die ons weg haalt van het geweld dat kan schuilgaan in kritiek, afkeuring, verwerping, onderbreken, uitgesloten worden... 

VOEL 

...
 
Het verhaal dat je over al deze dingen vertelt. Wat doet dat met jouw energie?
Zuigt het verhaal jou mee in drama, vermoeidheid of verstrikking? Of bevrijdt het jou?
 
ONDERSTEUNT WAT JIJ VERTELT JOU?

Is dit wat jij echt wilt vertellen? Wat jou en de wereld kracht geeft om te veranderen?

Omring je met iedereen die jouw verhaal mee draagt, mannen én vrouwen.
Maar zeker ook vrouwen. Omring je met vrouwen die de stilte mee ruimte willen geven. Omring je met vrouwen die jou in jouw oprechtste waarheid écht willen zien en écht willen horen. 

Liefs,

Marijke