Het gaat niet om zelfzeker zijn, maar om ...

03mei
Het gaat niet om zelfzeker zijn,
het gaat om het openen van de poort naar jouw energie.
Vele vrouwen jagen een illusie na waar het op zelfzeker zijn aankomt.
Ze gaan er van uit dat zelfzeker zijn iets is wat je bereikt als je alle angsten hebt overwonnen. Als je de '5 tips om zelfzeker te zijn' helemaal onder de knie hebt en eindelijk die powerwoman zonder twijfels bent.

Ik zie in de media ook wel voorbeelden waar vrouwen een zelfzekerheid uitstralen die gebaseerd is op het imiteren van mannelijk gedrag. Dat is ook een keuze natuurlijk om zo goed mogelijk te leren hoe je moet scoren en dat gedrag ook zo goed mogelijk brengen. Tekst, houdingen en oneliners zo goed mogelijk instuderen en afwisselen om er te staan, indruk te maken en te scoren.

Zelf zie ik het anders: wanneer vrouwen zelfzeker overkomen op een manier die ons aanspreekt, is de kans groot dat we de energie die ze uitstralen heel aantrekkelijk vinden. Die energie stralen ze uit omdat ze van binnenuit in beweging komen. Omdat ze eerlijk luisteren naar wat in hen leeft en wat wil bewegen en dan vanuit die inspiratie in beweging komen. Vaak met een gevoel van flow die vleugels geeft. Nog vaker met de bibber in de stem, de hete adem van de angst in de nek en de innerlijke criticus die overuren draait met zinnetjes als 'dit ga je toch nooit kunnen; anderen wel maar jij niet' net omdat je uit je comfortzone treedt. Maar niettemin de stap of de stappen zetten.

Helemaal duidelijk wordt het dat een vrouw er staat vanuit die innerlijke energie en innerlijke beweging als ze een soort speelsheid of flair kan uitstralen. Omdat die innerlijke beweging uit dezelfde bron tapt als onze inherente vreugde. 

De poort naar deze innerlijke beweging, is onze vrouwelijke energie. 
In de vrouwencirkels belichten we een veelheid aan manieren om contact te maken met de vrouwelijke energie. 

Als vrouw zijn we heel lichamelijk : we dragen de poort tot ons geluk en onze wijsheid in de verbinding met ons lichaam. De verbinding met ons fysieke lichaam, de verbinding met ons hart en de verbinding met ons bekken = de plek waar onze vrouwelijke energie woont.