Luwte Levenslessen

05jan

Dag trouwe vrouwen,

Ik ben een tijdje van dit vizier verdwenen. En jullie zijn gebleven…
Na de luwte wil ik deze aha-momenten uit mijn persoonlijke ervaring graag met jullie delen.
 
Luwte Levenslessen

Ons lichaam spreekt altijd de waarheid
Long story short:
6 maanden heel hevige maandstonden.
Gynaecoloog 1, gynaecoloog 2. 'Mevrouw u kan nog verschillende dingen proberen maar uw baarmoeder moet er vroeger of later echt wel uit.'
Stilte.
Dit scenario probeerde ik al vele jaren te vermijden. Een wijs deel van mezelf wist dat dit nu wel de oplossing zou zijn. Ook al is mijn werk met vrouwen gebaseerd op de energie in de baarmoeder en de kracht vanuit de baarmoeder.
Ineens klopte de puzzel en wist ik dat vasthouden aan mijn oude plaatje stilstaan en achteruit gaan zou betekenen. Mijn lichaam gaf me al maanden signalen en ik wist dat ik nu zou luisteren om de toekomst te kunnen leven die ik voor mezelf zie.

Mmmm ja, daarom werk ik zo graag met vrouwen via de taal van ons lichaam…

Opvallend hoeveel flow ontstaat op de weg van de minste weerstand
De beslissing diezelfde dag nog om mijn baarmoeder operatief te laten verwijderen -3 weken later- was de eerste in een rij waar zo goed als alles aanvoelde alsof het perfect liep. Operatiedatum perfect om mezelf op vele niveau’s voor te bereiden en los te laten. Genoeg tijd om mijn cliënten in te lichten; operatie vlot verlopen, herstel vlot verlopen en echt genoten van 6 weken thuis in zelfzorg. Heel mooi weer ook nog: Indian Summer in de zetel binnen en buiten. Heel veel aandacht en fijne attenties gekregen van vele lieve mensen rondom mij en nadien weer vlot aan het werk.


Ooooh Overgave!
 Geen baarmoeder meer, wel een nieuw kindje geboren
Zes weken thuis betekende voor mij de tijd en ruimte creëren voor zelfzorg maar ook dromen van wat mijn werk in 2016 zou kunnen zijn.  In april/mei 2015 voelde ik al dat ik dingen wilde veranderen aan mijn cursussen, aanpak, inhoud. En ineens was er tijd om dingen vorm te geven.
Ik heb gedroomd en gefantaseerd, stil gestaan en niets geweten, ingevoeld en weer wat verder gedroomd, even gepanikeerd en weer open gesteld voor het nieuwe …  en stilaan tekenden zich nieuwe lijnen af. Ik heb ze getekend en gewacht tot ik echt kon voelen hoe ze mij op een nieuw pad zetten.

Jaja, laat 2016 maar komen!
 

2016 in een notendop (en binnenkort veel meer)
Vrouwelijkheid … én mannelijkheid

Maar ook…

° wild én zacht

°vanbinnen én vanbuiten

°herbronnen én playing big

°toewijding aan je Zelf én er zijn voor anderen

°leiden én volgen

°lichaam én ziel

°mooi én een hoek af

°heden én toekomst

°angst én je dromen waar maken

°poetisch én to the point

Evenwicht als leidraad. Omdat we in de ene hand Licht houden en in de andere hand Donker. Omdat we alle delen van onszelf meer en meer leren zien en erkennen. Omdat heler helend is.

 

Mijn WOORD VOOR 2016 

'GROOTS'

Vrouwen die Stralen en in hun Kracht staan noem ik GROOTS: hun uitstraling, hun impact, hun voorbeeld, hun gratie...

Groots omdat het mooi allitereert met Grace en met Gratie. Groots zonder Grace is fake.

Groots omdat ik weet dat vele dynamieken kunnen transformeren wanneer vele vrouwen in hun Grootse kracht staan.

 

Groots omdat het begint met 'GR' en ik af en toe ook mijn verontwaardiging wil kunnen uitschrijven en grommen tegen manipulatie en misbruik.