Naar Liefde verlangen & Liefde niet vertrouwen

30okt
De Liefde ...
 
Niets zo uitdagend als de Liefde proberen te begrijpen.

We hebben allemaal een grote behoefte aan Liefde.
En we houden haar op een afstand. 
Liefde is ons diepste verlangen.
En we twijfelen soms aan ons vermogen om lief te hebben.
We willen érkend worden in ons vermogen om lief te hebben.
En toch jagen we haar soms weg.
We klampen ons aan haar vast.
We vinden ons er in.
We verliezen ons er in.
Ze haalt het beste in ons naar boven.
Ze drijft ons tot wanhoop.

Ze leert ons wie we zijn

Niets is me vreemd van wat hierboven staat. In mindere of meerder mate.
Jij herkent misschien ook één of meerdere van bovenstaande zinnen?

Liefde ZIJN

Bij het zien van een pasgeboren baby her-inneren we ons dat we Liefde ZIJN.
Als baby en peuter is het (onbewuste) weten dat we Liefde zijn, vaak nog intact. Tot het moment dat we pijn leren kennen en ons hart afsluiten voor wat té moeilijk en te zwaar is. Wat dan ook helemaal de juiste keuze is als kind. Waarom bezwijken onder iets wat we niet kunnen hanteren?
Maar gaandeweg vergeten we ook écht dat we liefde ZIJN. Op het moment dat we de Liefde terug als deel van onszelf zouden kunnen zien, zijn we al helemaal overtuigd dat de Liefde in de buitenwereld ligt en niet in ons. We leren geloven dat we hard moeten werken in de buitenwereld om Liefde te mogen ontvangen. We wijzen haar af of we klampen ons vast. Beide zijn signalen dat we haar buiten ons zien en haar niet meer helemaal vertrouwen.

Met deze kwetsuren in ons hart gaan we op zoek naar volmaakte liefde bij anderen. Anderen die ook kwetsuren hebben in hun hart. Ingewikkeld. Niet?

We kunnen samen op weg gaan 

Meer dan twee jaar nu koester ik het verlangen om rond zelfliefde te werken met vrouwen. Ik heb geschreven en geschrapt. Ben mezelf tegen gekomen. Heb met vele mensen gepraat. Ik heb mijn lichaam laten spreken. Mijn hart bezocht.
Vandaag is Radicale Zelfliefde als online workshop klaar om te delen met de vrouwen die deze belangrijke stap in hun leven willen zetten.

Radicale Zelfliefde: een intensief online traject met individuele begeleiding en tussendoor mogelijkheden vragen te stellen

In dit online traject brengen we 7 maanden de focus naar Zelfliefde. In 9 modules krijg je de handvaten en inzichten aangereikt om Liefde terug te brengen naar jezelf en ze ook te verankeren.
 
We verbinden ons met iets groters, 
én met ons Lichaam
én met de diepgang van ons Voelen

 
Ons lichaam is de poort naar onze sensitiviteit. Onze sensitiviteit is de poort naar ons diepe Voelen. Alle vrouwen hebben die diepgang in hun hart die kan helen en ons kan terugbrengen naar waar het echt om gaat.
Het grotere verbinden is elke vorm van verbinden die jou groter maakt dan je nu bent: Moeder Aarde, een kracht die jij als hulp ervaart, een ritueel, een godsdienst, ... en nog vele tientallen namen die mensen geven aan het besef/ervaren/weten dat wij deel uitmaken van een groter geheel. De vorm staat vrij. We blijven met onze beide voeten op de grond, laat dat duidelijk zijn. Maar we kunnen dit niet alleen: het is nodig om te leren vertrouwen op een kracht die groter is dan onszelf om dit proces aan te gaan. 

Verlang jij om op het diepste niveau te leven en weten dat je helemaal ok bent? En dat je ook altijd op dat gevoel kan terugvallen? 

Dan nodig ik je uit om in detail hier een kijkje te nemen wat het traject Radicale Zelfliefde inhoudt.

Dit zijn de thema's die aan bod komen

Verlangen naar Liefde

Mededogen, Toewijding & Moed

Bestaansrecht herformuleren

Geloofsovertuigingen ombuigen

Loslaten

Leren Ontvangen

Overgave

Gezonde Grenzen

Heilig verlangen

De relatie met ons lichaam helen

Jouw Kracht & Waarheid

Op deze pagina kan je op elk van de modules klikken voor meer informatie.
Bij dit intensief traject is het belangrijk dat het bij jou en de fase in je groeiproces past. Daarom is er ruimte voor een gratis verkennend gesprek van 30 minuten zodat duidelijk wordt of dit traject aansluit bij wie je bent en wat je verwacht.

Liefs, 

Marijke