Onze eigen waarheid spreken

15okt

Een bijdrage van Sukhvinder Sircar over het naar buiten brengen van onze diepe waarheid
 

Ik heb vandaag een andere Grote Vrouw als gaste in mijn Nieuwsbrief. Sukhvinder Sircar is de bezielster van www.joyouswoman.com. Ze is Indiase en beschrijft vele verschillende aspecten van vrouw-zijn en van ons ontwaken naar meer en meer vrouw-zijn.
In deze tekst, die ik vrij vertaald heb, spreekt ze over hoe nu de tijd gekomen is voor vrouwen om hun diepe waarheid naar buiten te brengen.
Sukhvinder Sircar (wat een mooie naam, fonetisch klinkt die voor onze oren toch als 'zoekvinder') spreekt in haar teksten altijd vanuit 'ze'. 'Ze' staat voor elkeen van ons, voor elke Grote Vrouw, 'ze' staat voor de vrouw die meer en meer evenwicht vindt in de balans tussen de mannelijke energie en de vrouwelijke energie; 'ze' staat voor het hele groeiproces dat vrouwen doormaken in alle facetten van licht en donker, pijn en vreugde.
 

"Ze doorbreekt de eeuwenlange stilte.
Gedurende duizenden jaren heeft ze het vuur van haar wijsheid in stilte veilig gehouden. Ze hield haar diepe wijsheid vast in haar lichaam. Een stille container van wijsheid tijdens oorlogen, hongersnoden, religieuze wreedheden, epidemieën en het vernielen van de aarde. Ze was de schatbewaarster van de waarheid, mededogen en liefde toen de wereld en de mensen dachten in wit en zwart en 'wij en zij', in goed en kwaad. Ze kon zien hoe de waarheid verlaten werd en hoe de liefde gekruisigd werd. En toch hield ze - ondanks haar pijn en haar wereld verscheurd te zien in strijd - de heelheid van waarheid & liefde diep in haar lichaam verankerd. Ze deelde het met de dieren, de bloemen, het water. De tijd was nog niet rijp. De stem die zei 'de oorlogen te stoppen, de verkrachting van de aarde te stoppen' werd het zwijgen opgelegd.
Haar stilzwijgen maakte deel uit van haar wijsheid. Ze koesterde het diepe weten in zichzelf naast de aardse realiteit.
Er zijn twee zeer belangrijke redenen om haar stilte nu te doorbreken.
De eerste reden is dat ze zich veilig voelt om zich opnieuw te verbinden met haar container van kracht en waarheid. Ze ontsluit de container beetje bij beetje en is nu klaar om wat er in zit uit te drukken in haar wereld. De prijs voor het verheffen van haar stem is nu niet meer de dood en ze voelt de innerlijke rilling bij de onmetelijke betekenis hiervan.
De tweede reden is dat haar wereld klaar en bereid is om haar wijsheid te ontvangen. Ze wordt stilaan gehoord -met respect- als de essentiële ontbrekende bijdrage. De wereld is nu klaar zodat haar kennis en wijsheid van een-heid zichtbaar kan worden.
Haar bijdrage dient de transformatie van macht in de wereld."