Patronen doorbreken en transformeren

08sep
Dag vrouw, dag man,

Self-Love as a Journey
Zelfliefde komt bij de grote meerderheid niet uit zichzelf. Het vraagt onze aandacht en betrokkenheid, steun van anderen, moed ook.
Zelfliefde gaat verder dan rust nemen, op je eten letten en af en toe jezelf verwennen. Wat ook allemaal ok is uiteraard.
Wanneer we het zelfliefde-pad moedig bewandelen, maken we een 'veld van goud' vrij: kracht, energie en het leven voelen stromen.

Oude patronen transformeren 
Zelfliefde nodigt je expliciet uit om je gedachten heel bewust te observeren.
Om zo ruimte te maken om oude patronen te overschrijven en transformeren.
Denk hier bijvoorbeeld aan een geloofsovertuiging dat alle vrouwelijke bazen iets tegen jou hebben. Je kan je wel inbeelden dat je gedrag vanaf de eerste kennismaking met een vrouwelijke baas anders zal zijn dan als je deze overtuiging niet hebt. Waardoor je onbewust in een soort strijd gaat en veel van je eigen kracht zal moeten afstaan en investeren in die strijd.  Pas dit toe op eender welk gebied in je leven -je lichaam, je kwaliteiten als vriendin of als partner, je capaciteit om liefde te geven aan je omgeving, ... - waar je een bepaalde overtuiging laat winnen ten koste van je gemoedsrust, kracht, het beeld van jezelf over jezelf. 

Voelen wat wil gevoeld worden
Zelfliefde nodigt je expliciet uit om je gevoelens heel bewust te observeren.
Om te leren toelaten wat je afkeurde of afweerde. Wat je als gevoel -ooit waarschijnlijk terecht wegstopte of afkeurde- is opgestapelde energie geworden waar je geen toegang meer toe hebt. 
Je laat nu beetje bij beetje weer toe om op je eigen ritme te leren voelen wat behoort tot jouw gevoelswereld. Denk hier bijvoorbeeld aan verdriet waarbij je ooit besliste om het niet (verder) te voelen. Niet zelden blokkeren we ook onze vreugde als we verdriet niet helemaal hebben kunnen doorvoelen. Gevoelens zijn energie, wanneer we ze meer en meer leren toelaten wil die energie gewoon stromen en weer ruimte maken voor iets nieuws. Vaak zijn we nog bang van onze gevoelens omdat we ervan uit gaan dat ze ons zullen overspoelen. Je kan leren om je gevoelens op je eigen ritme en eigen manier veilig toe te laten. 
Met de intentie om je eigen energie terug te vergroten. Gevoelens die we leren aanvaarden op een gezonde manier zetten ons in onze eigen kracht.

Zelfliefde vergroten vraagt tijd en wil jouw eigen ritme volgen
En voelt soms wat ongemakkelijk. 
Het is het aanmeten van een nieuwe houding naar jezelf die in verbinding staat met je eigen kracht.

In Self-Love {is the} Journey nemen we de tijd.
Omdat we vertrekken van een steeds groter wordend bewustzijn. En bewustwording vraagt tijd en aandacht.

Er is ondersteuning van mezelf en van de groep vrouwen die hetzelfde proces doorlopen. 
We bouwen een rode draad op om het gesprek dat je met jezelf hebt, met liefde te leren aangaan. Het klinkt misschien wel wat gek om te leren lief te zijn en denken over jezelf. Laat ook dat oordeel vallen. Houd de kracht die het je zal geven voor ogen. 

Als je nog hoopt op een groot aha-moment waarop de zelfliefde morgen volledig in je leven zal aanwezig zijn of een theatrale nederdaling van het grote licht dat je hele leven zal veranderen, dan zal je blijven wachten op de grote plotse verlichting.
Wij mensen zijn niet 'bedraad' voor grote plotse veranderingen. Onze angst-sensoren zouden meteen in kramp schieten en ons terug katapulteren naar onze bekende comfortzone met weinig zelfliefde. 

Kracht in alledaagse momenten
Zelfliefde gaat over het herkennen, erkennen en leren aanspreken van kracht in alledaagse momenten, in het subtiele, het eenvoudige. Het leren aanvaarden van onszelf op onze lastigste momenten of wat we zelf onze lelijkste momenten vinden. 'Ik ben anders dan anderen. Ik ben te luid, te klein, te dik, ik hoor er niet bij, ik kom altijd te laat, ik verafschuw mijn lichaam, ik ben niet goed genoeg, de anderen zijn beter, doen het beter, ik weet niet waarover dit gaat' - momenten. 

We bekijken ze met zachte ogen en zoeken uit waar de beweging zit, waar de kracht zich heeft vastgezet waar we nu geen toegang toe hebben.

In de verwijdering van zelfliefde verliezen we de verbinding met 'ik ben het waard'
In wezen is een tekort aan zelfliefde de verwijdering van de stem in jezelf die je zacht en ondersteunend toespreekt.
Zelfliefde vergroten is de stem ruimte geven die je warm omhult en die je laat weten dat ze je veiligheid belangrijk vindt. De stem in jezelf die jou mild en warm toespreekt. 
EN het is tegelijk ook de stem die jou in beweging zet en aanmoedigt tot verandering, groei en transformatie.

We nodigen deze warme ondersteunende en aanmoedigende stem in onszelf opnieuw uit
Hier zit de heling.
We kunnen deze stem opnieuw deel laten uitmaken van wie we Zijn.
Ben je klaar voor deze reis?
Wil je vanaf nu ruimte maken voor deze stem?

Heel veel liefs,

Marijke